Salam..

Dah lama nak berkongsi benda yang dah agak lama diwar-warkan oleh orang lain. Tetapi memandangkan ramai lagi yang mungkin tak tahu, eloklah dikongsi la kan? Ini sekadar berkongsi ye!


Vogue kan counter widgeo di atas? Sebab tu la ramai orang pakai termasuklah chekgu dulu-dulu(macam la dah lama berblog). Tetapi bila tahu keburukannya terus remove.

Antara yang paling merimaskan, ada pop up yang sesetengah browser menafsirkannya sebagai attack site

Selalu keluar pop up yang kurang enak mata memandang ;p, yang lucah pun ada

Yang paling tak suka adalah ia melambatkan page loading blog anda!!! Kadang-kadang bila masuk sesebuah blog tu heran kenapa lambat sangat loading walaupun tidak banyak widget dan gadjet, rupanya ia disebabkan oleh sang widgeo ni lah!!

Sebagai alternatif bolehla guna Hitstat ataupun stats counter yang lain

Sila google untuk maklumat lanjut mengenai masaalah-masaalah yang ditimbulkan oleh Widgeo ni.Rajin-rajin sikit cari info. Chekgu malas nak copy paste pendapat orang lain ni..hehe

antara blog-blog yang menulis pasal ni.

Nota Ringkas : Dulu blog ni penuh dengan widget yang menyemak..haha..Biasalah, baru nak mengenal blog la katakan.

13 Comments

  1. em, harap2 nya blog sy dah takde widget2 yang tak patut ni. haha

    ReplyDelete
  2. @Amanina

    check jangan tak check ;p

    ReplyDelete
  3. yer ker..aku pn pki wigeo..huhu kene buang la pas ni ek..http://nazzwtf.com

    ReplyDelete
  4. memang betul dulu saya pun guna tapi dah tukar kepada histats ok juga senang dan banyak analysis yang boleh dibuat

    Pandangan Mengenai GST

    ReplyDelete
  5. dull macamm blog gua pon kdg2 membosankan..

    ReplyDelete
  6. @Nazz

    banyak lagi yang lain..hehe

    ReplyDelete
  7. @Sharinginfoz

    betul tu, banyak analisis kan?

    ReplyDelete
  8. @laki cikgu kimia

    pengisian yang paling penting ;)

    ReplyDelete
  9. saya dah lama x pakai widget widgeo ni. selesa dgn neo counter buatan Germany.

    ReplyDelete
  10. akak pun dah tak pakai widgeo tu
    dulu kan banyak terikut2
    sekarang ni pun.....

    ReplyDelete
  11. @a kl citizen

    yeke? ambil rujukan je kan?hehe

    ReplyDelete
  12. tula, dulu pun penah guna Widgeo ni,kalau kita bukak blog kita sendiri tak pasan pop up window tu. pastu selalu g blog org rasa anoyying gila dgn pop up.

    rupa-rupanya dtg dr widgeo ni. terus remove widgeo dr blog. kempen anti widgeo jom!

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post