B-Badan O-Orang B-Besar



Salam.

Entri ini bukan untuk mengata orang badan besar ye ;)

B-Badan O-Orang B-Besar

Masa sekolah dulu tak nampak pun perkaitan gelaran Bob tu dengan fizikal seseorang tu..Masa duk Kolej Mara Kulim (KMK), baru tahu apa maksud gelaran Bob itu..hoho.Itupun sebab kebetulan masa tu ada member dari sekolah yang sama dapat matrikulasi situ jugak. Kat sekolah orang panggil Pak Do, tapi tiba² kat KMK orang panggil Bob. Rupanya sebab badan dia, dapatlah gelaran tu..hehe

Kat Malaysia ni ramai jugak artis yang bernama Bob. Dan tengoklah, kebetulan saiz badan diorang...






Tetapi rasanya BOB itu untuk lelaki² di Malaysia sahaja kot?? Kat luar sana nama Bob tiada kena mengena dengan fizikalnya. Yang paling chekgu ingat Bob Marley. Suka lagu Redemption Song dan No Woman No Cry nyanyian Bob Marley. ;)

hensem kan Bob Marley neh? haha

Klik gambar di bawah untuk mengenali Bob Marley


Dan Bob yang kat bawah ni lagi comel..Bob the builder ;)


Apa² pun, besar ke kecik badan seseorang tu, mereka tetap sebaik-baik kejadian. Dan Bob² dia atas dah menunjukkan golongan macam mereka pun boleh maju!

Sebenarnya idea Bob ni datangnya dari ayam Uncle Bob yang dibeli dekat Pasar Malam Presint 2 Putrajaya..hehe..




Untuk tahu lebih lanjut pasal Uncle Bob, sila klik banner kat bawah untuk ke website Uncle Bob

{ 26 comments.. read them below or add one }

zairie zairie 29 June, 2010
Badan Orang Besar.. org kata, orang BOB nie selalu kelaka. selalu wat org ketawa... =)


My Recent Post :
apabila menjadi pemerhati GB
miszati miszati 29 June, 2010
yup.btol lah.tak terfikir la pulak b.o.b means ape.hee.btw sebelum ni mmg pernh dga org name bob ni bdnn die besar.besar.
Mr PenyuBiru Mr PenyuBiru 29 June, 2010
bob yg aku kenal pun badan besar.mmg bob ni sinonim utk org besar.
LIPISLADY LIPISLADY 29 June, 2010
Assalamualaikum, salam ziarah setelah sekian lama...kat tempat saya ada seorang nama bob, badan dia memang besar...maaf bob mengata sikit...
a kl citizen a kl citizen 29 June, 2010
dengar kata... kalau dapat suami badan besar , untung, sebab selalunya diorang ni baik-baik hati mereka
Yunus Badawi Yunus Badawi 30 June, 2010
Org berbaris kalau nak beli ayam uncle bob tu kat pasar malam AU2.
pak long pak long 30 June, 2010
salam..
kawey minat benar dengey BOB MALEY...
mamayaya mamayaya 30 June, 2010
Naman,
kalau pompuan badan besar pon panggil Bob ke eh?
ckLah ckLah 30 June, 2010
ckLah..B.I.B..babeh!

Hi..hi..
n@m@n n@m@n 30 June, 2010
@zairie

kadang² ada yang jenis pembuli..hehe

macam Giant dalam cerita Doraemon,

tapi ada jugak yang baik hati
n@m@n n@m@n 30 June, 2010
@miszati

tula, yang nama Bob ni memang badannya begitu biasanya
Kujie Kujie 30 June, 2010
Jiran nama Bob, juga saiz XXL.
uncle bob tu dah pernah try sekali
n@m@n n@m@n 30 June, 2010
@Mr PenyuBiru

kirim salam kat Bob tu..hehe
n@m@n n@m@n 30 June, 2010
@LIPISLADY

salam.

hehe..takpe, bob tu baik hati ;)
n@m@n n@m@n 30 June, 2010
@a kl citizen

wah..nanti ramailah laki² besarkan diri..
n@m@n n@m@n 30 June, 2010
@Yunus Badawi

YB tak berbaris sama ke? ;)
n@m@n n@m@n 30 June, 2010
@mamayaya

ckLah dah jawab tu..hihi
n@m@n n@m@n 30 June, 2010
@Kujie

hehe..ramainya nama Bob..

saya pun pertama kali tu try ;)
kak ina kl kak ina kl 30 June, 2010
salam..anak akak pun org panggil bob..sebab badan dia besar...tapi bob marley badan cekeding kan
maza maza 11 July, 2010
walaupun maza bertubuh besar baru-baru ini, tapi tak der pula org panggil BOB.. alhamdululilah,,,

rasanya masih kecil lagi agaknya..heheheh
n@m@n n@m@n 23 July, 2010
@kak ina kl

hehe..memang cekeding Bob Marley tuh
n@m@n n@m@n 23 July, 2010
@maza

yang sedang² saja..hehe