Salam.

Entri ini bukan untuk mengata orang badan besar ye ;)

B-Badan O-Orang B-Besar

Masa sekolah dulu tak nampak pun perkaitan gelaran Bob tu dengan fizikal seseorang tu..Masa duk Kolej Mara Kulim (KMK), baru tahu apa maksud gelaran Bob itu..hoho.Itupun sebab kebetulan masa tu ada member dari sekolah yang sama dapat matrikulasi situ jugak. Kat sekolah orang panggil Pak Do, tapi tiba² kat KMK orang panggil Bob. Rupanya sebab badan dia, dapatlah gelaran tu..hehe

Kat Malaysia ni ramai jugak artis yang bernama Bob. Dan tengoklah, kebetulan saiz badan diorang...






Tetapi rasanya BOB itu untuk lelaki² di Malaysia sahaja kot?? Kat luar sana nama Bob tiada kena mengena dengan fizikalnya. Yang paling chekgu ingat Bob Marley. Suka lagu Redemption Song dan No Woman No Cry nyanyian Bob Marley. ;)

hensem kan Bob Marley neh? haha

Klik gambar di bawah untuk mengenali Bob Marley


Dan Bob yang kat bawah ni lagi comel..Bob the builder ;)


Apa² pun, besar ke kecik badan seseorang tu, mereka tetap sebaik-baik kejadian. Dan Bob² dia atas dah menunjukkan golongan macam mereka pun boleh maju!

Sebenarnya idea Bob ni datangnya dari ayam Uncle Bob yang dibeli dekat Pasar Malam Presint 2 Putrajaya..hehe..




Untuk tahu lebih lanjut pasal Uncle Bob, sila klik banner kat bawah untuk ke website Uncle Bob

26 Comments

  1. Badan Orang Besar.. org kata, orang BOB nie selalu kelaka. selalu wat org ketawa... =)


    My Recent Post :
    apabila menjadi pemerhati GB

    ReplyDelete
  2. yup.btol lah.tak terfikir la pulak b.o.b means ape.hee.btw sebelum ni mmg pernh dga org name bob ni bdnn die besar.besar.

    ReplyDelete
  3. bob yg aku kenal pun badan besar.mmg bob ni sinonim utk org besar.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, salam ziarah setelah sekian lama...kat tempat saya ada seorang nama bob, badan dia memang besar...maaf bob mengata sikit...

    ReplyDelete
  5. dengar kata... kalau dapat suami badan besar , untung, sebab selalunya diorang ni baik-baik hati mereka

    ReplyDelete
  6. Org berbaris kalau nak beli ayam uncle bob tu kat pasar malam AU2.

    ReplyDelete
  7. salam..
    kawey minat benar dengey BOB MALEY...

    ReplyDelete
  8. Naman,
    kalau pompuan badan besar pon panggil Bob ke eh?

    ReplyDelete
  9. ckLah..B.I.B..babeh!

    Hi..hi..

    ReplyDelete
  10. @zairie

    kadang² ada yang jenis pembuli..hehe

    macam Giant dalam cerita Doraemon,

    tapi ada jugak yang baik hati

    ReplyDelete
  11. @miszati

    tula, yang nama Bob ni memang badannya begitu biasanya

    ReplyDelete
  12. Jiran nama Bob, juga saiz XXL.
    uncle bob tu dah pernah try sekali

    ReplyDelete
  13. @Mr PenyuBiru

    kirim salam kat Bob tu..hehe

    ReplyDelete
  14. @LIPISLADY

    salam.

    hehe..takpe, bob tu baik hati ;)

    ReplyDelete
  15. @a kl citizen

    wah..nanti ramailah laki² besarkan diri..

    ReplyDelete
  16. @Yunus Badawi

    YB tak berbaris sama ke? ;)

    ReplyDelete
  17. @mamayaya

    ckLah dah jawab tu..hihi

    ReplyDelete
  18. @Kujie

    hehe..ramainya nama Bob..

    saya pun pertama kali tu try ;)

    ReplyDelete
  19. salam..anak akak pun org panggil bob..sebab badan dia besar...tapi bob marley badan cekeding kan

    ReplyDelete
  20. walaupun maza bertubuh besar baru-baru ini, tapi tak der pula org panggil BOB.. alhamdululilah,,,

    rasanya masih kecil lagi agaknya..heheheh

    ReplyDelete
  21. @kak ina kl

    hehe..memang cekeding Bob Marley tuh

    ReplyDelete
  22. @maza

    yang sedang² saja..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post