Cuti Sekolah Untuk Murid2 Sahaja ye Cikgu!

Salam.

Jenguk blog cikgu2, masih ada yang setia dengan berblog..hehe..

Tak pergi makan angin ke cikgu?

Tak balik kampung tanam jagung ke?

Kena mengajar kelas tambahan ke?

Ambil PTK hari Khamis ni ke?

Hehe..

CUTI SEMASA PENGGAL SEKOLAH

Bagi PPP cuti penggal adalah ganti cuti rehat. KJ boleh memanggil guru berkenaan untuk menjalankan tugas selain daripada tugas mengajar semasa cuti penggal sekolah.Bagi tempoh tidak melebihi separuh dari jumlah cuti sekolah dalam satu tahun
Perintah Am Bab C
KJ tu bukan Khairyl Jamaludin tau tapi ketua jabatan ;p

Cuti sekolah tu untuk murid2 sahaja ye cikgu! Cuti ni datanglah buat kerja yang berlambak-lambak tu
Itu pesanan orang kuat sekolah sebelum cuti sekolah

Kepada yang cuti penuh 2minggu tu selamat bercutilah. kepada yang terpaksa ke sekolah pada masa cuti, bertugaslah dengan penuh berdedikasi..hehe. Bukan semua cikgu boleh menikmati cuti 2minggu tu, terutama yang memegang tugas2 penting.

Hari Khamis ni terlibat dengan program kelas tambahan yang dinamakan 'program Menuju Puncak' yang tiada kena mengena dengan AF. Itupun 'request' satu slot untuk subjek Matematik Tambahan. Sepatutnya hanya 2 jam, tapi budak2 kata tak cukup 2 jam.

Jadi kita belajar Add Maths sampai muntah ye Khamis nanti

{ 27 comments.. read them below or add one }

Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie 08 June, 2010
Hehe...selamat bertugas cikgu naman..
sayang sayang 09 June, 2010
budak sekolah mcm sy pulak tgh cuti dengan jayanya . hahaha
cik panadol cik panadol 09 June, 2010
hurm patot la ayah sy x excited pon bile nk cuti sekolah...rupe2nye die still kne g sekolah gak cuti2 ni...
cikgu isza cikgu isza 09 June, 2010
berkhidmat untuk anak bangsa.. yang penting ikhlas.. kalau merungut hilang pahala nanti kan cikgu..

semangatnya pelajar2 tu.. 2 jam x cukup.. kalau murid sk.. bukan nak belajar sangat.. nak jumpa kawan yang lebih..
DaHLia DaHLia 09 June, 2010
xamek PTK ke? ke dah pass 4-4??

DJ amek PTK khamis ni...last chances yg ada...hehe..malas nk pikir2 dah...pas ni tunggu time based je aaa..

anyway, mmg aaa mana cukup 2 jam...4jam pun belum tentu lagi cukup tu..kena buat camping sekali kalo nk ngajar addmaths rasanya kan?
Cayril  Ikhwan Cayril Ikhwan 09 June, 2010
kerja menanda kertas peperiksaan ..bertimbun-timbun nie..huhuuh....

apa-apa pun tugas sy sudah selesai untuk kelas tambahan...hhuuu..yeay cuti...
✿Lovillea✿ ✿Lovillea✿ 09 June, 2010
waaaa cikgu naman kne mengajar gak ea... ermmm sekolah sy plak sunyi je xde cikgu2 yg wat class... tp mesyuarat & kerj2 lain ade r menanti mereka... kne mark paper budak2.. hhehheh
sy plak bz kat sekolah sbb nk settlekan pergerakan gaji2 cikgu2.. muahahhahaha...
Sally Sally 09 June, 2010
Akak dah selesai xtra class awal cuti, so skrg bole bercutiiiii!!
a kl citizen a kl citizen 09 June, 2010
naman

khamis ni akak pun nak muntah ngajar chemistry....
selamat mmuntahkan ya
pak long pak long 10 June, 2010
salam...
kija jange tak kija...kawe serupo demo jah..ada kija semace..
Amanina Amanina 10 June, 2010
mak ayah sy cikgu. dan mereka tengah bercuti. haha.

tapi balik nanti terus berkerja. aduhai..
chekgu BaniHassim chekgu BaniHassim 10 June, 2010
erm...
senasib...
tapi takpe, dok umah pon boring...
besarkan perut je...
hahaha

selamat bertugas di cuti sekolah!
n@m@n n@m@n 10 June, 2010
@sayang

jangan lupa buat kerja sekolah ye ;)
n@m@n n@m@n 10 June, 2010
@cik panadol

hehe..nanti kalau ayah pening jangan asyik nak bagi panadol je ye!
n@m@n n@m@n 10 June, 2010
@cikgu isza

yang SM pun sama kak..ada jugak yang datang tu nak bersembang je lebih
n@m@n n@m@n 10 June, 2010
@DaHLia

tak sah pon lagi cik DJ, nak ambil cam mana..hehe

camping sambil belajar add maths, ok gak tu..DJ nak ikut?
n@m@n n@m@n 10 June, 2010
@Cayril Ikhwan

selamat menanda dan selamat bercuti!
n@m@n n@m@n 10 June, 2010
@✿Lovillea✿

haa..ok la..tapi ada meeting la pulak..

btw, penting tu pergerakan gaji..hehe
n@m@n n@m@n 10 June, 2010
@Sally

wah...selamat bercuti kak sally!
n@m@n n@m@n 10 June, 2010
@a kl citizen

jangan muntah keluar Ferum sudah..haha
n@m@n n@m@n 11 June, 2010
@pak long

kija ko kijo?hehe

kijo jange dok kijo
n@m@n n@m@n 11 June, 2010
@Amanina

wah..mcm ke oversea je?
nikhazifah nikhazifah 14 June, 2010
budak baru habis exam.cikgu kena marking paper dalam cuti..tahniah utk diri sendiri..