Salam.

Jenguk blog cikgu2, masih ada yang setia dengan berblog..hehe..

Tak pergi makan angin ke cikgu?

Tak balik kampung tanam jagung ke?

Kena mengajar kelas tambahan ke?

Ambil PTK hari Khamis ni ke?

Hehe..

CUTI SEMASA PENGGAL SEKOLAH

Bagi PPP cuti penggal adalah ganti cuti rehat. KJ boleh memanggil guru berkenaan untuk menjalankan tugas selain daripada tugas mengajar semasa cuti penggal sekolah.Bagi tempoh tidak melebihi separuh dari jumlah cuti sekolah dalam satu tahun
Perintah Am Bab C
KJ tu bukan Khairyl Jamaludin tau tapi ketua jabatan ;p

Cuti sekolah tu untuk murid2 sahaja ye cikgu! Cuti ni datanglah buat kerja yang berlambak-lambak tu
Itu pesanan orang kuat sekolah sebelum cuti sekolah

Kepada yang cuti penuh 2minggu tu selamat bercutilah. kepada yang terpaksa ke sekolah pada masa cuti, bertugaslah dengan penuh berdedikasi..hehe. Bukan semua cikgu boleh menikmati cuti 2minggu tu, terutama yang memegang tugas2 penting.

Hari Khamis ni terlibat dengan program kelas tambahan yang dinamakan 'program Menuju Puncak' yang tiada kena mengena dengan AF. Itupun 'request' satu slot untuk subjek Matematik Tambahan. Sepatutnya hanya 2 jam, tapi budak2 kata tak cukup 2 jam.

Jadi kita belajar Add Maths sampai muntah ye Khamis nanti

27 Comments

  1. Hehe...selamat bertugas cikgu naman..

    ReplyDelete
  2. budak sekolah mcm sy pulak tgh cuti dengan jayanya . hahaha

    ReplyDelete
  3. hurm patot la ayah sy x excited pon bile nk cuti sekolah...rupe2nye die still kne g sekolah gak cuti2 ni...

    ReplyDelete
  4. berkhidmat untuk anak bangsa.. yang penting ikhlas.. kalau merungut hilang pahala nanti kan cikgu..

    semangatnya pelajar2 tu.. 2 jam x cukup.. kalau murid sk.. bukan nak belajar sangat.. nak jumpa kawan yang lebih..

    ReplyDelete
  5. xamek PTK ke? ke dah pass 4-4??

    DJ amek PTK khamis ni...last chances yg ada...hehe..malas nk pikir2 dah...pas ni tunggu time based je aaa..

    anyway, mmg aaa mana cukup 2 jam...4jam pun belum tentu lagi cukup tu..kena buat camping sekali kalo nk ngajar addmaths rasanya kan?

    ReplyDelete
  6. kerja menanda kertas peperiksaan ..bertimbun-timbun nie..huhuuh....

    apa-apa pun tugas sy sudah selesai untuk kelas tambahan...hhuuu..yeay cuti...

    ReplyDelete
  7. waaaa cikgu naman kne mengajar gak ea... ermmm sekolah sy plak sunyi je xde cikgu2 yg wat class... tp mesyuarat & kerj2 lain ade r menanti mereka... kne mark paper budak2.. hhehheh
    sy plak bz kat sekolah sbb nk settlekan pergerakan gaji2 cikgu2.. muahahhahaha...

    ReplyDelete
  8. Akak dah selesai xtra class awal cuti, so skrg bole bercutiiiii!!

    ReplyDelete
  9. naman

    khamis ni akak pun nak muntah ngajar chemistry....
    selamat mmuntahkan ya

    ReplyDelete
  10. salam...
    kija jange tak kija...kawe serupo demo jah..ada kija semace..

    ReplyDelete
  11. mak ayah sy cikgu. dan mereka tengah bercuti. haha.

    tapi balik nanti terus berkerja. aduhai..

    ReplyDelete
  12. erm...
    senasib...
    tapi takpe, dok umah pon boring...
    besarkan perut je...
    hahaha

    selamat bertugas di cuti sekolah!

    ReplyDelete
  13. @sayang

    jangan lupa buat kerja sekolah ye ;)

    ReplyDelete
  14. @cik panadol

    hehe..nanti kalau ayah pening jangan asyik nak bagi panadol je ye!

    ReplyDelete
  15. @cikgu isza

    yang SM pun sama kak..ada jugak yang datang tu nak bersembang je lebih

    ReplyDelete
  16. @DaHLia

    tak sah pon lagi cik DJ, nak ambil cam mana..hehe

    camping sambil belajar add maths, ok gak tu..DJ nak ikut?

    ReplyDelete
  17. @Cayril Ikhwan

    selamat menanda dan selamat bercuti!

    ReplyDelete
  18. @✿Lovillea✿

    haa..ok la..tapi ada meeting la pulak..

    btw, penting tu pergerakan gaji..hehe

    ReplyDelete
  19. @Sally

    wah...selamat bercuti kak sally!

    ReplyDelete
  20. @a kl citizen

    jangan muntah keluar Ferum sudah..haha

    ReplyDelete
  21. @pak long

    kija ko kijo?hehe

    kijo jange dok kijo

    ReplyDelete
  22. @Amanina

    wah..mcm ke oversea je?

    ReplyDelete
  23. budak baru habis exam.cikgu kena marking paper dalam cuti..tahniah utk diri sendiri..

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post