Salam..

Sebenarnya nak bagi header percuma yang ringkas ini sempena hari jadi ke 18 chekgu baru² ni..hoho. Tapi tak sempat pulak nak cuba buat design contoh. Yang ada cuma contoh header kami berdua saja..hehe

Kenapa header ringkas??

Senang sikit nak buat..hehe.

Taklah. Ringkas sebab baru je nak belajar buat banner. Belajar godek² Photoshop CS3 (ketinggalan betul). Nak buat vektor canggih² macam orang lain tak reti lah pulak.

Jadi kalau ada yang nak header secara percuma, ada 2 cara :

1) Komen kat entri ini dengan menulis
(3 orang pemenang)

'' Saya nak header satu chekgu!!''

Melalui cara ni, 3 blogger akan dipilih melalui random.org. Maksudnya 'lucky draw' lah.

kalau anda rasa anda selalu tak bertuah, bolehla cuba cara kedua..hehe

2) Menjadi referal tertinggi ( 2 orang pemenang )

Maknanya kena buat entri di blog masing². Tak kisahlah entri macam mana pun. Yang penting kena buat satu link ke entri ni kemudian tinggalkan URL entri tersebut di sini. Kalau ramai orang klik link yang anda buat, dikira menang lah. Referral akan dilihat melalui analitik nuffnang ataupun stats di blogger in draft.

Jadi ada 5 pemenang kesemuanya. Hanya pilih salah satu cara sahaja ya!!Boleh buat kedua² cara..Baik hati ni...hoho

kat bawah ni adalah contoh² yang pernah dihasilkan. Nanti nak cuba bagi lagi canggih daripada ni..hoho

Boleh klik untuk pembesaran yang sihat ;)





Ketiga² header di atas adalah dibuat untuk mama Darwisy..

Yang bawah ni pulak Kak Ina KL. Seorang blogger yang tak asing lagi di kalangan nuffnangers. Selalu mengikuti acara² yang dianjurkan nuffnang dan suka sangat memasak..hoho


Setakat ni tu dulu contoh-contoh header. Kalau ada yang lain akan diupdate. Header² pemenang akan dibuat mengikut kesesuaian blog masing², dari segi saiz, warna background dan lain² yang berkaitan.

Tarikh tutup adalah pada 31 Julai 2010 jam 11.59 p.m.

75 Comments

  1. saya nak header satu chekgu!!!!

    ReplyDelete
  2. saya nak header satu chekgu!!!!

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum cikgu!! (bagi salam sambil berdiri tegak)

    Saya nak header satu cikgu!!

    Terima Kasih cikgu...


    berapa banyak cikgu daaa

    ReplyDelete
  4. selamat pagi cikgu(dgn nada cerita upin ipin):)))

    saya nak header satu cikgu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    nak jugak!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. wowieee...bagus la chekgu ni..serba serbi reti buat..k.eli ore IT ni pun terkial² nk buat header pastu x jadi pum hahhaha

    so, dgn ini...

    saya nak header satu chekgu!!!!!

    ReplyDelete
  6. wah..best...header free..apa lagi sume..try leee..hehehe

    ReplyDelete
  7. saya nak header satu chekgu!!

    ReplyDelete
  8. saya nak header satu chekgu!!

    ReplyDelete
  9. nice! goodluck buat header..erm..cikgu umur 18 ke? haha..

    ReplyDelete
  10. saya nak header satu chekgu!!

    ReplyDelete
  11. nak cube try test lah

    saya nak header satu chekgu!!

    ReplyDelete
  12. menariks...

    saya nak satu header chekgu!! ^_^

    tQ

    ReplyDelete
  13. saya nak header satu chekgu!!

    ReplyDelete
  14. teacher2! hehe

    sy nak header satu chekgu!!!!

    macehhh ;-)

    ReplyDelete
  15. salam

    Selamat tengahari cikgu! (^_^)

    "Sy nak header satu Chekgu!!"

    ReplyDelete
  16. sy nak header satu chekgu!!

    ;)

    ReplyDelete
  17. Salam cikgu..
    saya singgah sini tenangkan diri sambil follow2 me too..

    cikgu !!!

    saya nak header satu..

    ReplyDelete
  18. salam kenal,

    menarik nih... nak try jgk la...

    saya nak header satu chekgu!!

    ReplyDelete
  19. salam malam cikgu...nice blog, nice topic,nice header...huuhu.nak satu boleh.

    ReplyDelete
  20. saya nak header satu chekgu!!!

    ReplyDelete
  21. Salam

    saya nak header satu chekgu!!!

    ReplyDelete
  22. Errr...header ckLah tu, okey tak cikgu?
    Komen sikit!

    ReplyDelete
  23. silap eja lah pulak

    "saya nak header satu chekgu!!!"

    ReplyDelete
  24. wah.. sambutan menggalakkan..
    'saya nak header satu chekgu'
    :D

    ReplyDelete
  25. saya nak header satu chekgu!!

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum!! join2..^_^

    " saya nak header satu chekgu!!"

    ReplyDelete
  27. Salam perkenalan,chekgu

    Saya nak header satu chekgu!!

    http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. salam..
    saya nak header satu chekgu..

    ReplyDelete
  29. salam... dan dalam kenal gak cikgu..

    Saya nak header satu chekgu...

    moga ada luck nak dpt header baru... hihi

    ReplyDelete
  30. saya nk header satu cikgu!!!

    ReplyDelete
  31. ni sibuk gak...

    saya nak header satu cikgu!!!

    ReplyDelete
  32. salam cikgu....saya pun nak jugak...header satu cikgu...klu tak bleh satu..dua pun bleh..

    ReplyDelete
  33. cikgu..saya nak header satu =)

    ReplyDelete
  34. tq very much yer cikgu..bersusah payah buat harder untuk akak...jasamu akan di kenang.

    .akak dah check e mail ..tapi tak ada pun harder tu

    ReplyDelete
  35. "saya nak header satu cekgu"!

    ReplyDelete
  36. Salam. Jom kita menghayatinya bersama! ^_^

    ReplyDelete
  37. "Saya nak header satu chekgu!!"

    ReplyDelete
  38. ni lah yg saya nanti2kan..ada org yg baik hati nk buat free header..saya nak sangat header baru..tp taktau nak buat sbb tak pakar langsung..tolong la chekgu..

    "SAYA NAK HEADER SATU CHEKGU!!!"

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum Chekgu..

    saya nak header satu chekguu...!!

    please...please...please...
    bacalah rayuankuuu...
    huhuhuhu...

    ReplyDelete
  40. Saya nak header satu chekgu!! :)

    ReplyDelete
  41. saya nak header 4 cekgu naman kacak !

    ReplyDelete
  42. saya nak header sekeping, chekgu!!~

    ReplyDelete
  43. saya saya nak nak header header satu satu chekgu chekgu

    ReplyDelete
  44. Cikgu suka main bola..
    hari hari cikgu main bola..

    Cikgu suka main bola..
    Hari hari cikgu...
    (sambil melihat cikgu buka komputer)

    hari hari cikgu berblogging..
    yehhh..

    5 Fakta Tentang Google yang Jarang anda dengar

    ReplyDelete
  45. " Saya nak header satu chekgu!!"

    Cik Nana datang!!

    ReplyDelete
  46. "saya nak header satu chekgu!!"

    bila lak chekgu nak ajar maen gitar neh..hehehe

    ReplyDelete
  47. saya nak header satu chekgu!!!

    hehe mencuba nasib..moga2 bertuah

    ReplyDelete
  48. Saya nak header satu chekgu!!

    mencuba nasib jugak la... ^__^

    ReplyDelete
  49. Selamat pagi chekgu!!! ( dengan gaya upin ipin..hhehehe)

    saya nak header satu chekgu!!

    Tq..

    ReplyDelete
  50. Saya nak header satu chekgu! heheh...

    ReplyDelete
  51. saya nak header 1, cikgu...

    cikgu..walaupun Sya selalu tak bertuah dalam lucky draw kat alam maya ni, tapi ni nak try gak. kalau guna cara yang ke-2 pun, mesti tak menang juga, sebab blog sya tak glamour. Jadi, ke2-2 cara pun, menipiskan harapan untuk menang. huhu..

    ReplyDelete
  52. Asalamualaikum cikgu...

    saya murid yg bernama aisha pun nak
    satu...

    saya nak header satu, cikgu...

    kalau cikgu nak bagi tiga saya tak nak, sebab saya nak satu aje.. he..he..

    terima kasih cikgu

    ReplyDelete
  53. saya nak header satu chekgu!!!!


    chekgu,
    kalo smpt, sy nk buat entry juga...ngee..
    tp tk reti buat komen mcm chekgu buat tu..ada link2 tu..haishh

    ReplyDelete
  54. saya nak header satu chekgu!!

    nk menyibuk gaks
    hee :D

    ReplyDelete
  55. salam:) blog y sgt nice chekgu, ehe
    bleh kate yg plg nice la y sy penah tgk so far:)) keep it up, sy juz baru nk try2 berblog, jempotla ea ke nazirulhazwan.blogspot.com

    sila beri tunjuk ajar:)

    ReplyDelete
  56. saya nak header satu chekgu!!!!

    ReplyDelete
  57. '' Saya nak header satu chekgu!!''

    ReplyDelete
  58. saya nak header satu chekgu!!!!

    fuhfuh!!mintak2 blh dpt ;)

    ReplyDelete
  59. Wahhhh...sangat menarik ;p Terujanya. *Hope i'm the lucky one...~with the blink2 eyes.

    Saya nak cakap tapi malu...aishhhh tapi nak cakap jugak...

    Saya nak header satu chekgu!!!

    :D

    ReplyDelete
  60. cikgu, hadiah boleh redeem dgn benda lain tak?

    peti sejuk ke> kipas angin ke

    hehehe...

    ReplyDelete
  61. salam...

    " saya nak header satu chekgu!!"

    tq

    ReplyDelete
  62. "saya nak header satu chekgu"

    t0olonglah!!!!sambil meraung3!hee

    ReplyDelete
  63. saya nak header satu chekgu


    smga ada rezeki di sini

    ReplyDelete
  64. '' Saya nak header satu chekgu!!''

    ReplyDelete
  65. "saya nak header satu chekgu!!"

    ReplyDelete
  66. "Saya nak header satu chekgu!"

    ReplyDelete
  67. hmm psst cikgu^^

    Header satu bole?hehehe
    Chekgu terbaik!

    ReplyDelete
  68. '' Saya nak header satu chekgu!!''

    ReplyDelete
  69. saya na header satu chekgu!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post