Lagi 2 hari untuk dapatkan header percuma!

Salam..

Sebenarnya nak bagi header percuma yang ringkas ini sempena hari jadi ke 18 chekgu baru² ni..hoho. Tapi tak sempat pulak nak cuba buat design contoh. Yang ada cuma contoh header kami berdua saja..hehe

Kenapa header ringkas??

Senang sikit nak buat..hehe.

Taklah. Ringkas sebab baru je nak belajar buat banner. Belajar godek² Photoshop CS3 (ketinggalan betul). Nak buat vektor canggih² macam orang lain tak reti lah pulak.

Jadi kalau ada yang nak header secara percuma, ada 2 cara :

1) Komen kat entri ini dengan menulis
(3 orang pemenang)

'' Saya nak header satu chekgu!!''

Melalui cara ni, 3 blogger akan dipilih melalui random.org. Maksudnya 'lucky draw' lah.

kalau anda rasa anda selalu tak bertuah, bolehla cuba cara kedua..hehe

2) Menjadi referal tertinggi ( 2 orang pemenang )

Maknanya kena buat entri di blog masing². Tak kisahlah entri macam mana pun. Yang penting kena buat satu link ke entri ni kemudian tinggalkan URL entri tersebut di sini. Kalau ramai orang klik link yang anda buat, dikira menang lah. Referral akan dilihat melalui analitik nuffnang ataupun stats di blogger in draft.

Jadi ada 5 pemenang kesemuanya. Hanya pilih salah satu cara sahaja ya!!Boleh buat kedua² cara..Baik hati ni...hoho

kat bawah ni adalah contoh² yang pernah dihasilkan. Nanti nak cuba bagi lagi canggih daripada ni..hoho

Boleh klik untuk pembesaran yang sihat ;)





Ketiga² header di atas adalah dibuat untuk mama Darwisy..

Yang bawah ni pulak Kak Ina KL. Seorang blogger yang tak asing lagi di kalangan nuffnangers. Selalu mengikuti acara² yang dianjurkan nuffnang dan suka sangat memasak..hoho


Setakat ni tu dulu contoh-contoh header. Kalau ada yang lain akan diupdate. Header² pemenang akan dibuat mengikut kesesuaian blog masing², dari segi saiz, warna background dan lain² yang berkaitan.

Tarikh tutup adalah pada 31 Julai 2010 jam 11.59 p.m.

{ 75 comments.. read them below or add one }

mama zharfan mama zharfan 12 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!!!
daydeck86 daydeck86 12 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!!!
ApasH ApasH 13 July, 2010
Assalamualaikum cikgu!! (bagi salam sambil berdiri tegak)

Saya nak header satu cikgu!!

Terima Kasih cikgu...


berapa banyak cikgu daaa
miemiey miemiey 13 July, 2010
selamat pagi cikgu(dgn nada cerita upin ipin):)))

saya nak header satu cikgu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nak jugak!!!!!!!!!!
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ 13 July, 2010
wowieee...bagus la chekgu ni..serba serbi reti buat..k.eli ore IT ni pun terkial² nk buat header pastu x jadi pum hahhaha

so, dgn ini...

saya nak header satu chekgu!!!!!
HEMY HEMY 13 July, 2010
wah..best...header free..apa lagi sume..try leee..hehehe
Delima Delima 13 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!
maszmadi maszmadi 13 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!
faiz faiz 13 July, 2010
nice! goodluck buat header..erm..cikgu umur 18 ke? haha..
deena awanis deena awanis 13 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!
rose --{@ ibuRafiq @}-- rose --{@ ibuRafiq @}-- 13 July, 2010
nak cube try test lah

saya nak header satu chekgu!!
mamalieyna mamalieyna 13 July, 2010
menariks...

saya nak satu header chekgu!! ^_^

tQ
mawarbiru mawarbiru 13 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!
Farra Dhelina Farra Dhelina 13 July, 2010
teacher2! hehe

sy nak header satu chekgu!!!!

macehhh ;-)
Ena Ena 13 July, 2010
salam

Selamat tengahari cikgu! (^_^)

"Sy nak header satu Chekgu!!"
nEa FleriDa nEa FleriDa 13 July, 2010
sy nak header satu chekgu!!

;)
Amy Syaquena Amy Syaquena 13 July, 2010
Salam cikgu..
saya singgah sini tenangkan diri sambil follow2 me too..

cikgu !!!

saya nak header satu..
zue @ annaleeya zue @ annaleeya 13 July, 2010
salam kenal,

menarik nih... nak try jgk la...

saya nak header satu chekgu!!
Jefry591 Jefry591 13 July, 2010
salam malam cikgu...nice blog, nice topic,nice header...huuhu.nak satu boleh.
aishahumairah aishahumairah 13 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!!
illafira illafira 13 July, 2010
Salam

saya nak header satu chekgu!!!
ckLah ckLah 13 July, 2010
Errr...header ckLah tu, okey tak cikgu?
Komen sikit!
a kl citizen a kl citizen 13 July, 2010
silap eja lah pulak

"saya nak header satu chekgu!!!"
cikgu isza cikgu isza 13 July, 2010
wah.. sambutan menggalakkan..
'saya nak header satu chekgu'
:D
hakimfaridzul hakimfaridzul 14 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!
Tengku Mann Tengku Mann 14 July, 2010
Assalamualaikum!! join2..^_^

" saya nak header satu chekgu!!"
ummuabdullahsyaakir ummuabdullahsyaakir 14 July, 2010
Salam perkenalan,chekgu

Saya nak header satu chekgu!!

http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com
pak long pak long 14 July, 2010
salam..
saya nak header satu chekgu..
@e_da @e_da 14 July, 2010
salam... dan dalam kenal gak cikgu..

Saya nak header satu chekgu...

moga ada luck nak dpt header baru... hihi
Nana Nana 14 July, 2010
saya nk header satu cikgu!!!
..nOj.. ..nOj.. 14 July, 2010
ni sibuk gak...

saya nak header satu cikgu!!!
Zaidah Zaidah 14 July, 2010
salam cikgu....saya pun nak jugak...header satu cikgu...klu tak bleh satu..dua pun bleh..
MieZa MieZa 14 July, 2010
cikgu..saya nak header satu =)
kak ina kl kak ina kl 14 July, 2010
tq very much yer cikgu..bersusah payah buat harder untuk akak...jasamu akan di kenang.

.akak dah check e mail ..tapi tak ada pun harder tu
ibuintan ibuintan 15 July, 2010
"saya nak header satu cekgu"!
baincardin baincardin 15 July, 2010
Salam. Jom kita menghayatinya bersama! ^_^
Hanim Hanim 15 July, 2010
"Saya nak header satu chekgu!!"
sweetsal sweetsal 15 July, 2010
ni lah yg saya nanti2kan..ada org yg baik hati nk buat free header..saya nak sangat header baru..tp taktau nak buat sbb tak pakar langsung..tolong la chekgu..

"SAYA NAK HEADER SATU CHEKGU!!!"
PINATBATE PINATBATE 15 July, 2010
Assalamualaikum Chekgu..

saya nak header satu chekguu...!!

please...please...please...
bacalah rayuankuuu...
huhuhuhu...
AROL DSHW AROL DSHW 15 July, 2010
Saya nak header satu chekgu!! :)
encHIx laNDax encHIx laNDax 16 July, 2010
saya nak header 4 cekgu naman kacak !
kakngah kakngah 17 July, 2010
saya nak header sekeping, chekgu!!~
ijat_asni ijat_asni 17 July, 2010
saya saya nak nak header header satu satu chekgu chekgu
PEJUANG KESENIAN EXTREME PEJUANG KESENIAN EXTREME 17 July, 2010
Cikgu suka main bola..
hari hari cikgu main bola..

Cikgu suka main bola..
Hari hari cikgu...
(sambil melihat cikgu buka komputer)

hari hari cikgu berblogging..
yehhh..

5 Fakta Tentang Google yang Jarang anda dengar
CIK NANA CIK NANA 17 July, 2010
" Saya nak header satu chekgu!!"

Cik Nana datang!!
miemiey miemiey 17 July, 2010
"saya nak header satu chekgu!!"

bila lak chekgu nak ajar maen gitar neh..hehehe
Keyyah Keyyah 18 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!!

hehe mencuba nasib..moga2 bertuah
nickind@jungle nickind@jungle 19 July, 2010
Saya nak header satu chekgu!!

mencuba nasib jugak la... ^__^
nadya nadya 19 July, 2010
Selamat pagi chekgu!!! ( dengan gaya upin ipin..hhehehe)

saya nak header satu chekgu!!

Tq..
Bapak Bapak 21 July, 2010
Saya nak header satu chekgu! heheh...
Sya Isya Sya Isya 21 July, 2010
saya nak header 1, cikgu...

cikgu..walaupun Sya selalu tak bertuah dalam lucky draw kat alam maya ni, tapi ni nak try gak. kalau guna cara yang ke-2 pun, mesti tak menang juga, sebab blog sya tak glamour. Jadi, ke2-2 cara pun, menipiskan harapan untuk menang. huhu..
Adyshariz Adyshariz 22 July, 2010
Asalamualaikum cikgu...

saya murid yg bernama aisha pun nak
satu...

saya nak header satu, cikgu...

kalau cikgu nak bagi tiga saya tak nak, sebab saya nak satu aje.. he..he..

terima kasih cikgu
soffya cik bulan soffya cik bulan 22 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!!!


chekgu,
kalo smpt, sy nk buat entry juga...ngee..
tp tk reti buat komen mcm chekgu buat tu..ada link2 tu..haishh
Kie-yu Kie-yu 22 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!

nk menyibuk gaks
hee :D
kobEj0rdan~ kobEj0rdan~ 23 July, 2010
salam:) blog y sgt nice chekgu, ehe
bleh kate yg plg nice la y sy penah tgk so far:)) keep it up, sy juz baru nk try2 berblog, jempotla ea ke nazirulhazwan.blogspot.com

sila beri tunjuk ajar:)
Yiedpozi Yiedpozi 23 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!!!
----yan azna---- ----yan azna---- 23 July, 2010
'' Saya nak header satu chekgu!!''
stormz stormz 23 July, 2010
saya nak header satu chekgu!!!!

fuhfuh!!mintak2 blh dpt ;)
aZLiNa aZiZ aZLiNa aZiZ 24 July, 2010
Wahhhh...sangat menarik ;p Terujanya. *Hope i'm the lucky one...~with the blink2 eyes.

Saya nak cakap tapi malu...aishhhh tapi nak cakap jugak...

Saya nak header satu chekgu!!!

:D
Kujie Kujie 25 July, 2010
cikgu, hadiah boleh redeem dgn benda lain tak?

peti sejuk ke> kipas angin ke

hehehe...
tunoor73 tunoor73 26 July, 2010
salam...

" saya nak header satu chekgu!!"

tq
nazirulhazwanws nazirulhazwanws 26 July, 2010
"saya nak header satu chekgu"

t0olonglah!!!!sambil meraung3!hee
anin anin 27 July, 2010
saya nak header satu chekgu


smga ada rezeki di sini
shidasyakirin shidasyakirin 28 July, 2010
'' Saya nak header satu chekgu!!''
aten aten 30 July, 2010
"saya nak header satu chekgu!!"
f_aRa_aINa989 f_aRa_aINa989 30 July, 2010
"Saya nak header satu chekgu!"
Wan Gerrard Wan Gerrard 31 July, 2010
hmm psst cikgu^^

Header satu bole?hehehe
Chekgu terbaik!
BUNGA BUNGA 31 July, 2010
'' Saya nak header satu chekgu!!''
LisaVsKhusairi LisaVsKhusairi 01 August, 2010
saya na header satu chekgu!!!