Kekasih Gelap Kerana Sunburn ke??

Gambar hiasan dari corbis

Lagu ni direkod secara audio 2 tahun lepas lagi..hehe..Masa rajin melalak sorang² kat Kolej Ibrahim Yaakob UKM..Masa tu memang rajin nyanyi, rekod pastu kutuk ataupun syok sendiri sorang-sorang...

Kenapa ada gambar² baby ni..??? Masa edit pakai movie maker ni setahun lepas, mama Darwisy tengah mengandungkan Darwisy. Jadi mestilah mood ke arah baby² yang comel² ni..hoho

Kepada peminat² kumpulan Ungu, ampun kerana merosakkan lagu yang indah ini dengan pitching ke laut merah..haha


Lirik dan Kod Gitar Kekasih Gelapku oleh Ungu


A D
kumencintaimu lebih dari apapun
E A
meskipun tiada satu orang pun yang tau
F#m Bm
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
E D A
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Bm F#m E
haa..haa..haa..haa…
A D
kutahu ku takkan selalu ada untukmu
E A
disaat engkau merindukan diriku
F#m Bm
kutahu ku takkan bias memberikaknmu waktu
E D
yang panjang dalam hidupku
A D
yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
E A
yang kucari s’lama ini dalam hidupku
F#m Bm
dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
E D
yang panjang dalam hidupku
Bm D Bm
haa…hidupku…haa…
A D
kumencintaimu lebih dari apapun
E A
meskipun tiada satu orang pun yang tau
F#m Bm
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
E Dm F
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
G A
hoo… ooo…Interlude : A D E AF#m Bm E F# woww
B E
kumencintaimu lebih dari apapun
F# B
meskipun tiada satu orang pun yang tau
G#m C#m
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
F# B F#
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
B E
mencintaimu lebih dari apapun
F# Bmeskipun tiada satu orang pun yang tau
G#m C#m
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
F# E F#
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
E F#
kekasih gelapku…
B


Di bawah sedikit kata² orang popular mengenai menjadi 'gelap'
I realize that I'm black, but I like to be viewed as a person, and this is everybody's wish.
Michael Jordan

Me only have one ambition, y'know. I only have one thing I really like to see happen. I like to see mankind live together - black, white, Chinese, everyone - that's all.
Bob Marley

Nota Ringkas : Dah lama tak memetik gitar..tiunggggggggg!.

{ 14 comments.. read them below or add one }

cik panadol cik panadol 17 July, 2010
nangis pasha dengar cikgu nyanyi lagu ni hahaha....nice cikgu!
n@m@n n@m@n 17 July, 2010
@cik panadol

nangis sebab hancur lagu ni..

tapi lagi sedap dari suara kekasihnya(LJ) tu kot..haha
Mr PenyuBiru Mr PenyuBiru 17 July, 2010
lagu ni lagu ketuhanan kan..
cikgu isza cikgu isza 17 July, 2010
bab feeling terlebih sudah yang tak tahan tu cikgu... :D
miemiey miemiey 17 July, 2010
alah sayu dayu plak lagu ni...bestnya kl pandai main gitar..confirm kod2 ni i ambik u....
etomyam etomyam 18 July, 2010
ada bakat dan boleh maju lagi ni hehe
Eyriqazz Eyriqazz 18 July, 2010
bakat terpendam ke bro?hik3,blela buat lirik pula lepas ni
n@m@n n@m@n 18 July, 2010
@Mr PenyuBiru

abang penyu silap ni..hehe..ada pulak lagu ketuhanan..
n@m@n n@m@n 18 July, 2010
@cikgu isza

feel kurang la cikgu...hehe
n@m@n n@m@n 18 July, 2010
@miemiey

ambik la belajar sekarang,,hehe
n@m@n n@m@n 18 July, 2010
@etomyam

tahap tu je la dari dulu..hoho
n@m@n n@m@n 18 July, 2010
@Eyriqazz

memang duk pendam dan peram..hehe

nak buat lagu judul kekasih blogmu..haha
a kl citizen a kl citizen 18 July, 2010
nanti ajar darwisy petik gitar juga, boleh berduet ngan dia lepas ni

terbaru dari saya : persoalan berat yang perlu ditangani
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ 18 July, 2010
sedap doh tu soro chekgu..patut la fiza cair hehehhe.....

kiut sungguh babies tuh..siap duk dlm kelopak bungo lg kekeke