Gambar hiasan dari corbis

Lagu ni direkod secara audio 2 tahun lepas lagi..hehe..Masa rajin melalak sorang² kat Kolej Ibrahim Yaakob UKM..Masa tu memang rajin nyanyi, rekod pastu kutuk ataupun syok sendiri sorang-sorang...

Kenapa ada gambar² baby ni..??? Masa edit pakai movie maker ni setahun lepas, mama Darwisy tengah mengandungkan Darwisy. Jadi mestilah mood ke arah baby² yang comel² ni..hoho

Kepada peminat² kumpulan Ungu, ampun kerana merosakkan lagu yang indah ini dengan pitching ke laut merah..haha


Lirik dan Kod Gitar Kekasih Gelapku oleh Ungu


A D
kumencintaimu lebih dari apapun
E A
meskipun tiada satu orang pun yang tau
F#m Bm
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
E D A
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Bm F#m E
haa..haa..haa..haa…
A D
kutahu ku takkan selalu ada untukmu
E A
disaat engkau merindukan diriku
F#m Bm
kutahu ku takkan bias memberikaknmu waktu
E D
yang panjang dalam hidupku
A D
yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
E A
yang kucari s’lama ini dalam hidupku
F#m Bm
dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
E D
yang panjang dalam hidupku
Bm D Bm
haa…hidupku…haa…
A D
kumencintaimu lebih dari apapun
E A
meskipun tiada satu orang pun yang tau
F#m Bm
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
E Dm F
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
G A
hoo… ooo…Interlude : A D E AF#m Bm E F# woww
B E
kumencintaimu lebih dari apapun
F# B
meskipun tiada satu orang pun yang tau
G#m C#m
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
F# B F#
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
B E
mencintaimu lebih dari apapun
F# Bmeskipun tiada satu orang pun yang tau
G#m C#m
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
F# E F#
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
E F#
kekasih gelapku…
B


Di bawah sedikit kata² orang popular mengenai menjadi 'gelap'
I realize that I'm black, but I like to be viewed as a person, and this is everybody's wish.
Michael Jordan

Me only have one ambition, y'know. I only have one thing I really like to see happen. I like to see mankind live together - black, white, Chinese, everyone - that's all.
Bob Marley

Nota Ringkas : Dah lama tak memetik gitar..tiunggggggggg!.

14 Comments

  1. nangis pasha dengar cikgu nyanyi lagu ni hahaha....nice cikgu!

    ReplyDelete
  2. @cik panadol

    nangis sebab hancur lagu ni..

    tapi lagi sedap dari suara kekasihnya(LJ) tu kot..haha

    ReplyDelete
  3. lagu ni lagu ketuhanan kan..

    ReplyDelete
  4. bab feeling terlebih sudah yang tak tahan tu cikgu... :D

    ReplyDelete
  5. alah sayu dayu plak lagu ni...bestnya kl pandai main gitar..confirm kod2 ni i ambik u....

    ReplyDelete
  6. ada bakat dan boleh maju lagi ni hehe

    ReplyDelete
  7. bakat terpendam ke bro?hik3,blela buat lirik pula lepas ni

    ReplyDelete
  8. @Mr PenyuBiru

    abang penyu silap ni..hehe..ada pulak lagu ketuhanan..

    ReplyDelete
  9. @cikgu isza

    feel kurang la cikgu...hehe

    ReplyDelete
  10. @miemiey

    ambik la belajar sekarang,,hehe

    ReplyDelete
  11. @etomyam

    tahap tu je la dari dulu..hoho

    ReplyDelete
  12. @Eyriqazz

    memang duk pendam dan peram..hehe

    nak buat lagu judul kekasih blogmu..haha

    ReplyDelete
  13. nanti ajar darwisy petik gitar juga, boleh berduet ngan dia lepas ni

    terbaru dari saya : persoalan berat yang perlu ditangani

    ReplyDelete
  14. sedap doh tu soro chekgu..patut la fiza cair hehehhe.....

    kiut sungguh babies tuh..siap duk dlm kelopak bungo lg kekeke

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post