Video dari CCTV-Meninggal Semasa Solat

salam..

Masa duk berjalan² atas talian, terjumpalah video ini. Rasanya video dari rakaman CCTV. Ia menunjukkan seorang lelaki tengah solat, kemudian tiba² lelaki itu rebah. Setelah beberapa lama barulah kejadian ini disedari oleh orang lain.


video

Dikatakan beliau telah meninggal semasa sedang solat tu . Jika betul, semoga rohnya aman di sana. Jika beliau masih hidup, semoga panjang umur untuk terus beribadat.

Lagu yang digunakan sebagai latar video tu adalah Last Breath daripada AHMED BUKHATIR. Sungguh menusuk kalbu bait² lirik dan penghayatan lagu tersebut. Dulu pernah dengar lagu tu tapi tak tahu siapa yang nyanyikan.

sila hayati liriknya

Lirik Lagu Last Breath oleh AHMED BUKHATI

From those around I hear a Cry,
A muffled sob, a Hopeless sigh,
I hear their footsteps leaving slow,
And then I know my soul must Fly!
A chilly wind begins to blow,
within my soul, from Head to Toe,
And then, Last Breath escapes my lips,
It's Time to leave. And I must Go!
So, it is True (But it's too Late)
They said: Each soul has its Given Date,
When it must leave its body's core,
And meet with its Eternal Fate.

Oh mark the words that I do say,
Who knows? Tomorrow could be your Day,
At last, it comes to Heaven or Hell
Decide which now, Do NOT delay !
Come on my brothers let's pray
Decide which now, Do NOT delay !

Oh God! Oh God! I cannot see !
My eyes are Blind! Am I still Me
Or has my soul been led astray,
And forced to pay a Priceless Fee
Alas to Dust we all return,
Some shall rejoice, while others burn,
If only I knew that before
The line grew short, and came my Turn!
And now, as beneath the sod
They lay me (with my record flawed),
They cry, not knowing I cry worse,
For, they go home, I face my God!

Oh mark the words that I do say,
Who knows, Tomorrow could be your Day,
At last, it comes to Heaven or Hell
Decide which now, Do NOT delay !
Come on my brothers let's pray
Decide which now, do not delay ....

Nak download? Sila tekan link di bawah



Nota Panjang : Teringat dulu ada satu kisah di mana seorang yang kaya tu amat takutkan kematian, jadi dia membina satu bilik khas yang konon²nya malaikatulmaut tak dapat mencabut nyawanya.
Video dari CCTV-Meninggal Semasa Solat

{ 15 comments.. read them below or add one }

a kl citizen a kl citizen 22 July, 2010
dah pernah tengok video ni
ajal maut, kan, tak boleh nak tentukan

terbaru dari saya : long bamboo
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie 22 July, 2010
pun pernah tgk....sama2 sedekahkan fatihah...
papabear papabear 23 July, 2010
untunglah dia kalau meninggal dalam masjid sedang solat pulak tu. al-fatihah :)
aZLiNa aZiZ aZLiNa aZiZ 23 July, 2010
First time tengok video ni. Nak pulak, dengar di waktu malam Jumaat, sedang hujan renyai2 di luar. Sungguh tersentuh. Kebetulan, sedang mahu menyiapkan entri Kenangan Ramadhan Bersama Den Ashaari..dapatlah saya kongsi kan video ini juga *mengenang arwah ayah...al-Fatihah...
Tengku Mann Tengku Mann 23 July, 2010
Innalillahiwainnailaihirojiun…
~Blabberina~ ~Blabberina~ 23 July, 2010
Moga2 aman di sana..Harap2 la jangan mati dlm kesesatan..
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ 23 July, 2010
debbar nk tggu minit ke 1.00 tuh..igt keh dio akan jatuh supo ore pengsan..rupanya slowly jah dih..dlm keadaan rukuk pulok tuh.subhanallah!
baincardin baincardin 23 July, 2010
thank you for sharing.

*
Cahaya-Bagaimanakah rupa kebesarannya? Jom kita menghayatinya bersama! ^_^
ahmad humairi ahmad humairi 23 July, 2010
salam,

marilah kita berdoa agar Allah matikan kita dalam iman (macam kata penyamun piramli tuu...)
diraja22 diraja22 23 July, 2010
agar ditempatkan dgn pejuang2 solihin..
DaKMuO DaKMuO 23 July, 2010
Salam...

lol.. sape tu yg ckp org tu mati tgh rukuk?? kan sujud tu.. rukuk ngan sujud pn xreti beza.. bahaya ni.. agagaga...

Tp dr apa yg gua amati.. gua tgk dia baru pas abes solat tu sbnrnya.. lu sume leh tgk btol2.. dia dh dok bg salam kanan n kiri tu.. maybe tgh baca doa time tu.. sbb dia dh sujud dua kali.. maybe time ni dia baru pas abes solat sunat.. atau rakaman ni dipotong n dipaparkan 2 rakaat terakhir je..

Papepon.. mmg untung kalo meninggal ketika sedang beribadah.. alhamdulillah.. moga rohnya ditempatkan bersama org2 yg dikasihi Allah s.w.t

Jom terjah > http://dakmuo.frenzyfm.my
nazirulhazwanws nazirulhazwanws 26 July, 2010
indahnya kematiaan di kan?huh
kita agak2 boleh ke camgitu??tepok dada!