Facebook Sebagai Bukti Berat Badan Bertambah 20kg dalam Tempoh 7 Tahun!

Salam.

Tiba² nak tergelak, mama Darwisy memang gelak guling² dah bila tengok gambar yang di'tag' melalui Facebook oleh kawan satu fakulti di UKM dahulu.

sila gelak dengan sopan ye

Owh..Muka semacam mintak penampar gitu..hoho. Betapa keringnya pada waktu itu dengan berat 55kg sahaja. Diulangi, 55 kg.

Dan gambar ini juga menggamit seribu memori, belajar di Fakulti Pendidikan UKM. Dan papan tanda Fakulti Pendidikan tu pun dah tiada, hanya tinggal dalam gambar sahaja..hoho.


Seiring dengan pertambahan masa, berat badan bertambah. Dari 55 kg meningkat kepada 73kg dalam masa 7 tahun..Wow!.

Sekadar perbandingan, boleh tengok gambar terkini, yang diambil pada pukul 3.50petang tadi. Bergambar secara skema untuk urusan rasmi..hoho. Bulat sungguh!!


Diberitakan, hanya 2 orang sahaja (dalam gambar kedua) yang maintain slim melim sampai sekarang. Hebatnya 2orang tu..hehe.Agak² di bulan puasa ni boleh tak kurangkan 5kg?hoho.

Kata mama Darwisy, muka bulat Darwisy mewarisi genetik papanya..hehe

Nota Ringkas : Nasib baik Body Mass Index(BMI) masih di tahap normal.

Entri sebelum ini

{ 15 comments.. read them below or add one }

a kl citizen a kl citizen 25 August, 2010
oklah tu naman
kalau kurus sangat tak boleh nak dukung mama Darwisy ngan Darwisy sekali kan...
Shahiran Shahiran 25 August, 2010
Hmm.. menakutkan. Semua lelaki sepatutnya mesti simpan impian nak ada badan maintan macam devid bekem sampai tua.
cik panadol cik panadol 25 August, 2010
hahaha.....standard la chekgu kalo org naik berat badan...nak2 lagi yg dah kawen....senang hati org kata sbb dah ada isteri jaga makan minum.... :)
maza maza 25 August, 2010
Eloklah tu, baru ler dinamakan 'berkembang' dan 'maju' ke depan.. hehehhe
tengku_fir21 tengku_fir21 25 August, 2010
huhuhu...orang dah kawen memang berat badan bertambah kerr
n@m@n n@m@n 26 August, 2010
@9196985894769465271.0

maintain six abs..hhee
n@m@n n@m@n 26 August, 2010
@3406711621438925674.0

hehe..nak kurus sikit je lagi..;)
n@m@n n@m@n 26 August, 2010
@7204968243009844543.0

hahaha..david beckham jugak jadi contoh..
n@m@n n@m@n 26 August, 2010
@423606687589216570.0

mintak² lah ekonomi sendiri maju jugak..hehe
n@m@n n@m@n 26 August, 2010
@cik panadol

hehe..tau takpe..
n@m@n n@m@n 26 August, 2010
@tengku_fir21

hehe..rasakan nanti
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ 27 August, 2010
astaga...7thn=73-55=18kg???? ya ampun..mmg mat indon :P

g gym nuh..x bagus utk kesihatan tubuh 'sihat' lajok keekkekek nok² tang perut :P
n@m@n n@m@n 27 August, 2010
@e.l.i.z.@

haha..sepatutnya meme naik 2okg, 75kg..tapi dah turun 2kg..hoho..jadilah 73kg

dulu kurus sangat..loni nak turun lagi 5kg jadikla..ekeke
akubiomed akubiomed 29 September, 2010
Bukan nak bangga diri saya mempunyai ketinggian 179cm dengan berat 60kg..:-)