Kisah Salleh Gregor Samsa Hina Islam dan Plot Graf Ketamadunan Melawan Masa

Salam..

Orang ada Facebook, dia nak jugak. Orang update status, dia nak jugak. Orang pakai kepala otak, dia pakai kepala lutut. (amboi..amboi..nak jadi Azwan Ali ke, laser pulak.)

Lepas satu, satu kisah manusia² yang menyalahgunakan teknologi komunikasi ni, lebih tepat lagi Facebook yang bila diterjemahkan ke Bahasa Melayu, jadilah muka buku. Kita dah ada kisah adukataraguna punya olang, rafiqin darwisy, akak biskut famous amos dan macam² lagi.

Terbaru kita ada si salleh gregor samsa, yang menghina Islam dan amalan puasa( sila google kalau baru tahu, dah ramai yang bercerita). Tak tahulah sama ada dia betul² Melayu Islam ataupun sekadar membuat propaganda jahat terhadap kesucian agama kita.


Teknologi semakin hari semakin canggih. Ketamadunan manusia semakin hari makin merosot. Golongan manusia seperti di ataslah yang menyumbangkan kepada kemerosotan itu, mungkin?.


Sebagai cikgu Matematik Tambahan, timbul idea nak buat graf..hehe. Graf dari entri rafiqin darwisy digunakan kembali.

Graf pertama

Kemajuan teknologi melawan masa




Nampak? Kemajuan teknologi terus berkembang seiring dengan masa

Graf kedua

Ketamadunan melawan masa




Pada permulaan, ketamadunan belum bermula, manusia hidup di gua², secara nomad dan sebagainya (sila rujuk buku teks sejarah tingkatan 1 muka surat 14 ). Ketamadunan kembali merosot dengan bertambahnya masa. Macam² cerita tentang manusia yang tak bertamadun, khususnya berita hadapan dalam Harian Metro ;).


AMARAN ; ENTRI INI TIDAK SESUAI DIGUNAKAN UNTUK MENJAWAB MANA² PEPERIKSAAN DI DUNIA INI!


sebelum ketamadunan manusia bermula ; janganlah kembali seperti ini hendaknya


Sekian pelajaran 2 dalam 1 hari ini, Sejarah dan Matematik. Sila hantar latihan pada kelas berikutnya.




Nota Ringkas : Sentiasa mengharapkan yang terbaik untuk keturunan kita.

Entri sebelum ini

{ 33 comments.. read them below or add one }

kyo_9 kyo_9 18 August, 2010
abis lah budak tuh..
masuk list ISA kot lepas nih..
Amir Izzat Amir Izzat 18 August, 2010
Assalamualaikum,

payah pabila akal tidak bergerak dengan masa.. hurm...

hurm.pihak berkuasa pandang ke tak kes nie? den xmau pisang berbuah dua kali..(tapi dah berbuah banyak kali nie..)hurm..
darkbatman darkbatman 18 August, 2010
susah biler budak2 zamn skg terlalu teror.. abis sume nk try n error.. cmne la jdnye..heee
mrnamie mrnamie 18 August, 2010
bila sampai kepada tahap macam ni, kita kena kembali pada yang asas iaitu kelas agama.
sonata anak kancil sonata anak kancil 18 August, 2010
jawab la sendiri nanti....tak serik2 budak2 ni...tak reti nak ambik iktibar
cikgu isza cikgu isza 18 August, 2010
tak masuk lagi tajuk data handlings
:)
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ 18 August, 2010
adoiiii cikgu math ni gak..wat analysis selaluh ekekke


k.eli ado download blog budok sewel tuh..ayat² dia bagus.pandai dia tulis.maknanya budok ni cerdik sebenar tp sesat dek pengaruh black metal
Faarihin Faarihin 19 August, 2010
semakin teruk dia orang.. tak ada ke siapa2 buat tindakan kat atas dia..
Mohamad Mohamad 19 August, 2010
This comment has been removed by the author.
Mohamad Mohamad 19 August, 2010
Salam naman,
Bagaimana keadaannya nanti, jika UPSR dan PMR dimansuhkan ye ?.. Terima kasih melawat blog saya dan menjadi follower ke 20.. kena bagi hadiah juga tu, nanti hantar alamat melalui emel k, T. Kasih..
zulkbo zulkbo 19 August, 2010
salam..
sedih kan?
atau memang dia
mengejar populariti?
semoga beliau bertaubat
en_me en_me 19 August, 2010
salam ramadhan cekgu naman itteww..
Eyriqazz Eyriqazz 19 August, 2010
dunia akhir zaman bro...macam2...
n@m@n n@m@n 19 August, 2010
@cikgu isza

bab tu serak kat cikgu isza..hehe
n@m@n n@m@n 19 August, 2010
@e.l.i.z.@

biaso..;)

ado blog ko dio?
n@m@n n@m@n 19 August, 2010
@Faarihin

entahla..kena buat polis report la dulu kan?
n@m@n n@m@n 19 August, 2010
@Sharinginfoz

cerita zaman sekarang la kan
n@m@n n@m@n 19 August, 2010
@Mohamad

salam,

apa lagi, budak² lagi malas la belajar, dan kerja cikgu² makin bertambah..

ada hadiah? saya follow sebab cikgu mohamad follow saya..hehe
n@m@n n@m@n 19 August, 2010
@Amir Izzat

Waalaikumussalam,

kalau pisang betul macam tu best jugak kan..hehe

rasanya dah banyak kes macam gini sepi macam tu je..
n@m@n n@m@n 19 August, 2010
@zulkbo

salam,

entahla, mungkin tak betul kot..hehe
n@m@n n@m@n 19 August, 2010
@en_me

salam ramadhan untuk en_me ittewww jugak!
n@m@n n@m@n 19 August, 2010
@Eyriqazz

betul tu..macam² sangat, tak tercapai dek akal ( macam lagu elyana lah pulak)
a kl citizen a kl citizen 19 August, 2010
nak mencari glamour dan populariti dalam dunia ni memang senang kan naman...
ada bakat jadi cikgu sejarah lah naman ni...
Anastasia Ann Anastasia Ann 21 August, 2010
haha cikgu ni sempat lagi buat lawak, jangan guna untuk jawab exam tau. haha


erkkk.. tak tau kisah lagi. cita sket, guna graf pun ok. haha. rindu zaman sekolah plak baca entri ni. euuwww