Aku Maafkan Kamu Malique Featuring Jamal Abdillah Memang Ada Kelainan

Dah berapa hari cari lagu Aku Maafkan Kamu Malique Featuring Jamal Abdillah kat youtube masih lagi tak jumpa. Yang ada pun dah kena removed..hehe..

jom support contest iPhone 5 Gadget Impian


Dah berapa kali dengar lagu Aku Maafkan Kamu kat radio, memang sekali dengar je dah tertarik. Lagi² part Jamal yang berbunyi ;

ada teratak di hujung kampung
bawah cermin kopak ada kotak
tersembunyi dalamnya ada tempurung
sembunyi bawahnya katak melalak

Lagu bertajuk “Aku Maafkan Kamu” yang berentak ‘dance’ ini merupakan sebuah lagi lagu segar daripada Jamal Abdillah. Hasil kolaborasi sulung ini tentunya sebuah lagu yang menarik, suatu kelainan yang dinantikan oleh peminat beliau daripada golongan muda khasnya..

Di bawah ni adalah lirik lagu tu.

TITLE: AKU MAAFKAN KAMU
Artiste: Malique featuring Jamal Abdillah
Lyrics: Malique
Music by: Tripdisz
Produced by: Malique for Qarma Musiq


aku minta maaf di atas segala perbuatanku. ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan

(intro) (jamal abdillah)
ada teratak di hujung kampung
bawah cermin kopak ada kotak
tersembunyi dalamnya ada tempurung
sembunyi bawahnya katak melalak

(chorus) (jamal abdillah)
aku maafkan kamu
tak perlu kita bertemu
cukup kau tahu
yang aku
maafkan kamu
tolong teruskan hidup
jangan sebut namaku
verse 1 (malique)
atur sepuluh daktil batal yang batil
detik dua usul ditutup satu lagi tampil
dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
minta diisolasi dari dalil busuk jahil
aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
mana cepat terbang atau warna gelang tangan
buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
halusinasi susuli ketandusan ihsan
ubat parut auditori kesan artileri insan
gagal dikesan

chorus

verse 2 (malique)
timbul tenggelam, timbul tenggelam
acapkali terpendam, acapkali tersergam
cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
ini bukan lagu rindu ini madah dendam
kutimbang tanpa neraca di awal usia
kudihukum masuk neraka oleh manusia
minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
maafkan mereka, mereka tidak tahu
mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
mereka tidak fasih malah fasik guna kata
kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
maafkan mereka, mereka tiada nilai
ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati
(sample)
kenapa awak tak pukul mereka?
saya tak suka pada keganasan
chorus
verse 3 (malique)
jangan ahli sihir seru nama maharaja
nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
kalau terpelajar sila guna hak miranda
pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
mereka mula kiri, aku kanan bila baca
sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta
(alif)
ada teratak di hujung kampung
(ba)
bawah cermin kopak ada kotak
(ta)
tersembunyi dalamnya ada tempurung
sembunyi bawahnya katak melalak
2x
(outro + chorus)
sample)
ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan

Ni fesyen Hip Hop ke ape Darwisy?hehe

JOM CUCI GAMBAR PASSPORT KALIS AIR 32 KEPING RM10 SAHAJA..KLIK SINI

0 comment... add one now