Kesian Abang, Kerja Sampai 2-3 pagi pun duk DG41 je...

Semasa duk lepak minum pagi dengan seorang kawan, dia menceritakan pengalaman beliau sebelum ni sebagai designer majalan sekolah. Ye kawan², cikgu juga seorang designer.

Cikgu Roy : 'Aku time hujung² tahun busy giler dengan majalah sekolah. Tiap² malam mengadap laptop sampai 2,3 pagi edit majalah sekolah'

Saya sekadar mengangguk mendengar penuh minat, sebab tiada pengalaman design majalah lagi.

Cikgu Roy : Ada sekali tu bini aku tegur ' Kesian abang ni, kerja 2-3 pagi tapi sampai sekarang duk DG41 lagi.

Isterinya seorang Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) gred 48 setelah lebih kurang 8 tahun bekerja, manakala dia dengan 7 tahun bekerja seorang guru, di DG41.'


P/s : SOKONGAN RAKAN² BLOGGER DIPERLUKAN. (sila klik)

1 comment... add one now

MyKeyPad MyKeyPad 13 February, 2012
Kesian beliau. . .the world is quite unfair sometimes kwn. . .sbb tu aq x suka kata good luck,but 'make luck' ;)