iPhone 5 Berbaloi-baloi


Moga-moga cerita #SBB2013 belum basi lagi hehe. Lepas balik Sepetang Bersama Blogger pergi rumah mak ambil anak², cari makan, balik rehat dan tidur. Pagi esoknya gerak ke Morib bercuti di Gold Coast Morib.

Sempat berguru dengan Uncle Gedek di #SBB2013. Petuanya 'masam'.

Jadi tak sempat lagi nak update pasal SBB2013 ni. Malam tadi cuba juga gagahkan diri menaip entri walaupun badan letih akibat berenang-renang di kolam Water Theme Park Gold Coast Morib tu..hehe.
Denaihati dot com berjakuzi..hehe

Alhamdulillah. Iphone 5 gadget impian akhirnya berada di dalam genggaman. Tahniah kepada semua pemenang, yang tidak berjaya rezeki anda ada juga nanti insyaAllah. Saya ini pun percubaan kali kedua.

Nametag khas di #SBB2013

Satu keputusan yang saya tak duga kerana kali ni cara pemarkahan tak sama macam tahun lepas. Kalau tahun lepas untuk contest gadget impian dah boleh agak siapa yang akan dapat. Tapi kali ini saya hanya boleh menjangkakan pemenang tempat pertama sahaja iaitu Akma Omar.

Syukur kepada Allah dan jutaan terima kasih buat penganjur, Denaihati. Tak lupa juga kepada penaja-penaja, semua kawan² seperjuangan dalam contest, rakan² FB, rakan² blog, anak² murid , bekas anak² murid dan paling penting sokongan isteri tercinta mrsfiza.com. Biasanya isteri kalau contest melibatkan raih like/undi dia memang tak peduli dah..haha. Kali ni tak pasal² isteri menebalkan muka meraih G+1 dan vote dari rakan² FB beliau.

Memang berbaloi-baloi dapat memiliki iPhone 5 dan RM500 tunai(tugasan SEO) melalui contest hebat ini. Ini kerana sepanjang contest berlangsung, memang tak cukup tidur. Kerana dalam masa yang sama saya terlibat dengan kerja² luar persekolahan (berbayar), di mana datelinenya adalah sama dengan dateline contest iPhone 5 Gadget Impian.


Setiap hari selama 2 minggu lebih memang tidur 2-4 jam sahaja. Takut kerja tak siap dek contest ini, saya melarikan diri ke Perpustakaan Awam Bangi untuk menyiapkan kerja. Malam sambung raih undi dan sambung pula buat kerja..hehe

Sebenarnya bukan contest blog sahaja saya suka masuk. Ada juga beberapa contest online dan offline yang saya sertai. Ada yang menang duit, kamera dan macam² lagi. Yang terbaru alhamdulillah menang hadiah RM20k dari 100plus (belum cerita lagi).

Apa yang saya belajar dari sertai semua contest² ni:

1. Usaha Tangga Kejayaan
2. Kalau ada rezeki dapat, kalau tiada tak dapatlah
3. GAGAL SETELAH MENCUBA LEBIH BAIK DARI GAGAL MENCUBA.

Jadi lain kali bolehla cuba nasib contest² di denaihati.com ye kawan². ;)

P/S : Gambar² candid Brader Cendol, MakDara dan yang lain² belum pindah ke laptop lagi..hehe. Entri kawan² pun tak terjah lagi ni.


....bersambung di episod #SBB2013 yang seterusnya.



4 comments.. read them below or add one

aizamia3 aizamia3 29 January, 2013
Betul.. usaha tangga kejayaan.. tahniah cikgu..
Iphone 5 tu..
hafizmd hafizmd 29 January, 2013
Fuh...terbaik bro...

Mmg pemenang iPhone 5 layak selayaknya..kenalah dgn pengorbanan dan usaha yg dibuat..tahniah bro..

wah...ade cerita yg menarik lepas ni ttg 100plus!

ambe tunggu masuk kotak email...hehehe