Instagram Kini Ada Fungsi Video


Pagi tadi terbaca pengumuman oleh instagram bahawa fungsi video telah ditambahkan ke dalam aplikasi instagram. So waktu makan tadi cubalah fungsi video tersebut. Nampaknya ia bakal memberi saingan kepada aplikasi keek la kan? Lagi bagus sebab 2 dalam 1 berbanding keek yang hanya untuk video sahaja. Cuma masa untuk video tersebut maksimum hanyalah 15 saat sahaja berbanding keek 36 saat. Bagi instagram, video tersebut boleh boleh diedit menggunakan pelbagai filter sedia ada.

Untuk menggunakan fungsi tersebut, jangan lupa update dulu instagram terkini di telefon pintar masing² ye. Kalau tak memag tak ada lah. Kalau tak update, nak play video pun tak dapat.

Perhatikan di sebelah kanan sekali ada pilihan untuk video

Tadi saya cuba test fungsi video tersebut dan hasilnya boleh lihat di http://instagram.com/p/azZbBpJee2/#. Jangan lupa follow cikgunaman..hehe.






0 comment... add one now