Muslim niaga adalah kata kunci yang dipertandingkan dalam contest SEO ini. Daripada nama, kita sudah tahu bahawa muslim niaga mestilah satu perniagaan yang berlatarbelakangkan cara-cara Islamik. Persoalannya apakah yang diniagakan oleh muslim niaga.muslim niaga, dropship islamik

APA ITU DROPSHIP?


Suatu kaedah perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual. Ianya memberi keuntungan yang besar kepada pengedar kerana tidak perlu menyimpan stok dan menanggung modal. Dropship membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau servis yang dikeluarkan sendiri.

BAGAIMANA DROPSHIP BERFUNGSI?


Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.

3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah! sumber

dropship, bisnes

Perkhidmatan Istimewa Dari Muslim Niaga


1. Menyediakan Website Kedai
Setiap RANIA (Rakan Niaga) Muslim Niaga dilengkapkan dengan satu website kedai online mereka sendiri. Ianya sudah dilengkapi dengan 300+ produk serta borang tempahan, sistem bayaran dan juga blog.

2. Sistem Invoice & Tempahan
Memudahkan pengedar dan pembekal menguruskan tempahan terkini. Email notifikasi dihantar kepada pembeli, pengedar dan pembekal untuk memberitahu status invoice. Pembekal juga dapat mengemaskini tracking no. dan maklumat ini akan dihantar terus ke e-mail pembeli dan pengedar.

3. Data Pengguna & Rekod Tempahan
Sebagai usahawan, data pelanggan sangat penting. Muslim Niaga benarkan anda akses ke maklumat pelanggan anda supaya anda dapat hubungi mereka. Mudah untuk anda buat 'follow-up' di masa hadapan.

4. Tidak Perlu Simpan Stok
Kaedah dropship membolehkan anda untuk tidak perlu menyimpan stok tetapi masih boleh beli pada harga borong. Di sinilah anda akan menjana keuntungan. Maklumat keuntungan setiap produk (Harga ajen & Harga jual) akan dipaparkan di dalam sistem kedai online anda.

5. Domain & Hosting
Anda tidak perlu fikir tentang keselamatan website. Tidak perlu pening kepala tentang bagaimana nak 'maintain' server hosting & domain kerana ianya semua dikendalikan oleh pakar-pakar  di Muslim Niaga.

6. Bantuan dan Sokongan
Muslim Niaga tidak akan biarkan anda berniaga keseorangan. Mereka menyediakan group support di Facebook khas untuk anda berinteraksi dengan Muslim Niaga dan ajen-ajen mereka yang sudah berjaya membuat jualan secara online dan offline menggunakan sistem Muslim Niaga.

Muslim Niaga dalam Astro Awani

CEO Muslim niaga juga pernah ditemubual dalam rancangan Bisnes Alternatif Astro Awani, jom saksikan temubual berkenaan, yang menceritakan dengan lengkap mengenai konsep Perniagaan Muslim Niaga.Website Muslim Niaga
No.tel 011-14260161
Fanpage Muslim Niaga
Twitter :@mndropship
Service Muslim Niaga : Kedai Online,Design,Training Online,Pembekal,Seminar Mentor Dropship,Train usahawan,TradingPrevious Post Next Post