Belajar Bahasa Inggeris


Bahasa Inggeris antara salah satu subjek yang kurang digemari di sesebuah sekolah. Antara faktor utama yang menyebabkan pelajar tidak berminat adalah mereka gagal menguasai perbendaharaan kata Bahasa Inggeris dengan baik kerana tidak mempraktikkan bahasa Inggeris dalam kehidupan seharian. Mereka merasa susah untuk membaca bahan-bahan dalam bahasa Inggeris walaupun hanya satu petikan berita di akhbar.

Belajar Bahasa Inggeris dengan Penanda Buku

Dengan kepesatan teknologi sekarang belajar bahasa Inggeris pun menjadi lebih mudah. Mesti orang tertanya-tanya macam manakah penanda buku itu boleh berfungsi sebagai alat untuk membantu pembelajaran bahasa Inggeris? Memperkenalkan Penanda Buku Berkamus Elektronik yang telah memenangi anugerah 'Gift of The Year 2011'.
Selain pink, ada juga pilihan warna putih dan kelabu.


Spesifikasi


Saiz yang kecil dan ringan
Direka senipis dan sepadat yang mungkin, Kamus Elektronik ini juga berfungsi sebagai penanda buku supaya anda boleh menyambung di mana anda berhenti. Sekarang anda boleh mencari, membaca dan belajar dengan agak mudah.

Sudah semestinya kenipisan menjadi kriteria utama untuk membolehkan ia berfungsi sebagai penanda buku.


Menggunakan bateri litium 3V yang tahan lama.

Senang dan Pantas Menyemak Perbendaharaan Kata

Sebagai contoh, semasa sedang membaca buku fotografi tiba-tiba ternampak perkataan yang tak tahu iaitu 'INTRINGE', jadi terus mencari apakah maksud perkataan tersebut dengan penanda buku ini .


Maksud Intringe

Cuma opsyen terjemahan hanya dari Bahasa Inggeris kepada Bahasa Inggeris, tiada pilihan lain. Tetapi itu sudah cukup kerana penerangannya mudah difahami. Lagipun ia lagi membantu meningkatkan kemahiran bahasa inggeris kita apabila memahami maksud bahsa inggeris juga dalam bahasa Inggeris


Maksud 'pinch'


Ia bukan sahaja memberikan hanya maksud perbendaharaan kata tetapi juga pepatah-pepatah bahasa Inggeris yang berkaitan dengan perkataan yang dicari.  Sebagai contoh semasa mencari maksud perkataan 'pinch' di atas, selepas penerangan maksud perkataan 'pinch' , akan disertakan pepatah yang sesuai dengan perkataan 'pinch'

Idiom/Pepatah yang berkaitan dengan perkataan 'pinch'

Maksud alkaliPenicillin

Kalau berminat, anda tak perlu bersusah-susah payah mencarinya di mana-mana kedai, hanya lawatilah web Lazada dan belilah electronic dictionary bookmark yang sesuai dijadikan hadiah kepada mereka yang sedang belajar meningkatkan kemahiran Bahasa Inggeris.

Tak lupa kepada peminat-peminat buku-buku, permainan mahupun muzik, anda boleh layari website Lazada untuk pilihan yang pelbagai dengan harga yang berpatutan.


Previous Post Next Post