Peperiksaan Bertulis Penguasa Kastam Gred W41


Menurut kalendar Jadual Peperiksaan SPA, Peperiksaan Bertulis bagi jawatan Penguasa Kastam Gred W41 akan diadakan pada 6hb September 2014 ini. Dijangkakan lebih 20,000 calon bakal menduduki peperiksaan online ini.

Semakan Peperiksaan


Anda boleh semak samada anda terpilih atau tidak dalam peperiksaan ini dengan masukkan no IC ke dalam ruang yang disediakan. Kalau nama anda ada, maksudnya dah boleh mula buat persiapan menghadapi peperiksaan online penguasa kastam ini.

http://e-semakan.spa.gov.my/

Format Peperiksaan Online Penguasa Kastam


Disebabkan peperiksaan diadakan secara online, hanya 2 seksyen sahaja akan ditanya iaitu pengetahuan am dan juga daya menyelesaikan masalah. Dan ada bahagian tambahan seksyen Psikometrik. Jadi peperiksaan online akan melibatkan 3 seksyen sahaja dan kesemuanya berbentuk objektif.

Peperiksaan Online Penguasa Kastam akan melibatkan Seksyen berikut:


1. Pengetahuan AM

2. Daya Penyelesaian Masalah

3. Psikometrik (Untuk penilaian sikap individu terhadap masalah).


Panduan menduduki exam online dari SPA

Saksikan video yang disediakan khas oleh pihak SPA berkenaan panduan peperiksaan.Jangan Gelisah Wahai Calon Penguasa Kastam W41


Ya. Kebanyakan calon calon yang mendapat tawaran peperiksaan gelisah dan runsing kerana mereka tidak tahu format peperiksaan sebenar, tips tips peperiksaan dan tidak tahu contoh soalan peperiksaan. Normallah, dari sekolah sampailah ke peringkat tinggi, kita akan didedahkan dulu dengan format sesuatu peperiksaan itu dan diberikan tips bagaimana untuk lulus cemerlang.

Jangan Risau!!!

Pihak Tim Infokerjaya, satu syarikat yang banyak mengeluarkan ebook panduan peperiksaan terutamanya yang melibatkan peperiksaan kerjaya sektor kerajaan akan mengeluarkan panduan peperiksaan penguasa kastam W41 dalam masa terdekat. Buat pengetahuan anda, ebook-ebook yang dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya telah membantu lebih kurang 63000 graduan yang mengambil peperiksaan kerja kerajaan sejak tahun 2009. Antara testimoni dari mereka yang berjaya :

Klik gambar untuk besarkan

Klik gambar untuk besarkan

Antara produk² terbaik dari Tim Infokerjaya yang banyak membantu graduan menghadapi peperiksaan dan temuduga

Review Copy Panduan diberi Percuma!


Ya!! Berita baik!
Calon calon boleh memuat turun review copy Panduan Peperiksaan Penguasa Kastam ini dengan klik pautan di bawah :


Selepas membaca review copy tersebut anda sudah tentu inginkan panduan penuh kan? Sila klik pautan di bawah untuk dapatkan panduan penuh Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41.


Penafian : Panduan tersebut bukannya contoh soalan sebenar, ramalan mahupun soalan bocor. Sebaliknya ia hanyalah panduan yang dibuat oleh Tim Infokerjaya berpandukan format yang dikeluarkan oleh SPA.
Previous Post Next Post