Pengumuman Tarikh Peperiksaan Online PTD


Suruhanjaya Perkhidmatan Awam JPA telah mengumumkan melalui Portal Rasmi mereka, iaitu tarikh peperiksaan online pegawai tadbir dan diplomatik (PTD) akan diadakan pada 1 NOVEMBER 2014.panduan exam PTD
Pengumuman Tarikh Peperiksaan Online PTD

Semakan Kelayakan Peperiksaan Online PTD


Yang pertama sekali mesti anda tertanya tanya samaada anda layak atau tidak untuk menduduki peperiksaan online tersebut. Senang sahaja, masukkan sahaja no Ic anda di pautan bawah ini. Kalau ada, anda dah boleh buat persiapan menghadapi peperiksaan online PTD yang memang ditunggu ramai.

Sila masukkan no IC anda di ---> http://e-semakan.spa.gov.my/online/

peperiksaan PTD 2014
Paparan untuk semakan kelayakan menduduki peperiksaan

Panduan menduduki peperiksaan online dari SPA


Saksikan video yang disediakan khas oleh pihak SPA berkenaan panduan peperiksaan. Moga ia memberi panduan dan gambaran kepada calon calon bagi menghadapi peperiksaan online PTD nanti. Sila tengok dan fahami betul betul.Panduan dan Contoh Soalan Peperiksaan PTD

Pihak Tim Infokerjaya, satu syarikat yang banyak mengeluarkan ebook panduan peperiksaan terutamanya yang melibatkan peperiksaan kerjaya sektor kerajaan akan mengeluarkan panduan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) M41. Buat pengetahuan anda, ebook-ebook yang dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya telah membantu lebih kurang 63000 graduan yang mengambil peperiksaan kerja kerajaan sejak tahun 2009. Antara testimoni dari mereka yang berjaya :

Klik gambar untuk besarkan

Klik gambar untuk besarkan

Antara produk² terbaik dari Tim Infokerjaya yang banyak membantu graduan menghadapi peperiksaan dan temuduga

Bilangan Calon PTD 2014


Saya mendapat perkhabaran yang sungguh mengejutkan, bilangan calon PTD yang akan menduduki peperiksaan online kali ini melebihi 70 000 orang. Wow!!! Sungguh ramai bukan?

Jadi macam mana nak bersaing?

Salah satunya adalah membuat persediaan dengan memiliki panduan peperiksaan peperiksaan online PTD yang telah mula dibuka jualan pada 25/10/2014. Untuk maklumat lebih lanjut berkenaan dengan panduan peperiksaan PTD tersebut klik banner di bawah :


Previous Post Next Post