Pengalaman Bersama ONEXOX

Onexox Menjadi Pilihan


Saya akan menceritakan pengalaman saya menggunakan talian prepaid onexox semenjak bulan Jun 2015 hari tu lagi. Saya beralih kepada talian prepaid onexox setelah 9 tahun menggunakan talian postpaid maxis. Saya terus bertukar dari Maxis ke Onexox dan terus mendaftar menjadi dealer tanpa berfikir terlalu panjang.

Saya senaraikan dulu kelebihan kelebihan talian onexox.


1)Harga Rm10 sahaja.


Semua orang mampu beli.Di dalamnya ade kredit tersedia sebanyak Rm5. Menggunakan Coverage Celcom (Coverage Terluas). Boleh Kekalkan No Lama Anda.

2)Rate call Murah ke Semua Rangkaian..


5 sen - Untuk 10 saat Pertama/Termasuk Voice Mail..
9 sen - Untuk setiap 30 saat(semua rangkaian)..
6 sen - Ke Friend and family no(Semua Rangkaian) Setiap 30 saat..

Caj panggilan 30saat per block..❗

Telco lain call 1 saat pun dikira seminit..

Buat apa call dari sim yang rate callnya per minute?

Kalau ikut minit:

  • 15 sen Seminit - Sesama Rangkaian
  • 18 Sen Seminit - Semua Rangkaian
  • 12 Sen Seminit - Frend n Family Semua Rangkaian

Caj panggilan perblok macam ini terbukti sangat menjimatkan. Saya kongsikan testimoni beberapa pengguna di bawah rangkaian saya.

Pengalaman pengguna onexox yang teruja dengan penggunaan yang sangat menjimatkan.
Dulu telco lama coverage teruk, sekarang coverage ok dan penggunaan pun jimat.

3)1800 sms Percuma XOX ke XOX.. Tiada tempoh luput..

Kadang kadang semua telco akan mengalami masalah gangguan capaian internet. Masa ini lah SMS sangat sangat berguna. Siapa cakap SMS zaman sekarang sudah tiada nilai?

4)Friend n Family

Boleh Buat 10 No SEMUA RANGKAIAN sebagai Friend n family no.. SMS 2sen shj..

Satu2nya telco yg boleh masuk 10 No, ke semua rangkaian sebagai Frend n family no..
Lebih penjimatan dengan 10 nombor friend and family, semua talian.

5)Validity Expired Call 2 Tahun 4 Bulan.

Jimat.. Xperlu Topup setiap bulan..
Kalau x topup selama 2 tahun pun Masih Boleh Buat Call selagi ada kredit..

Validity ini bertambah setiap kali kita topup, bukan ikut tarikh topup.. Tapi bertambah bermula Expired date..

6) Syarikat Milik Bumiputera Islam..

Berhijrah lah kepada telco yg CEO dan Company yang Bumiputera Islam..
Anda sendiri tentu sedia maklum kemana perginya sebahagian pengagihan keuntungan telco lama anda yang bukan bumiputera islam terutamanya telco Max**...

-Simcard Prepaid yang PATUH SYARIAH Tanpa Caj2 Tersembunyi..

-Tidak menyokong program yg lagho dan pembaziran..

-Mereka yang taknak kredit mereka (atau keluarga) digunakan untuk undian program realiti tv (onexox tak provide service utk sms short code 5 digit).

7)Ada Selfcare Online Website. 


Boleh check Transaksi Call, data call in out dll mcm details postpaid bill..

8) INTERNET  Berkelajuan Tinggi 3 - 8Mbps 


(Lain2 Telco kebanyakannya speed 1.5Mbps sahaja).

-Dijamin Tiada Kehilangan Kredit Selepas Kuota Internet Habis.

-Tidak tolak kredit jika ter on data mobile pd hp tapi kita xlanggan Internet (Tiada Terma Pay Per Use ).

9) Internet Murah


1.5GB Data hanya Rm28 Sebulan.. (Lain2 Telco biasanya 1GB shj).
Pakej pakej internet onexox

10) Peluang dapat top up free/income pasif


Sebagai User, ONEXOX memberikan GANJARAN 6% daripada jumlah topup kawan yg anda perkenalkan..

Setiap Kali Mereka Topup, tak kira dimana2 Jua Mereka Topup, Selama2nya Selagi Masih Menggunakan simcard ONEXOX.. Selagi itulah anda DIBAYAR!!

Kalau ajak kawan2 pakai Maxis/Digi/Celcom dll kita dapat apa? Tadok gapo kan
😄
Contoh komisyen 6% UGU dikreditkan

Pengalaman Buat Duit Bersama Onexox


Alhamdulillah. Syukur kerana Allah memberikan hidayah kepada saya untuk menjadi pengedar onexox. Dan sepanjang beberapa bulan menjadi pengedar, saya kongsikan pendapatan saya. Walau tak seberapa tetapai sekurang kurangnya ada. Telco lama dulu ada? hehe

Setiap bulan komisyenn semakin meningkat

Terima Kasih Penaja Contest


Di bawah ini adalah senarai penaja Contest SEO Pengalaman Bersama ONEXOX. Semoga berkat tajaan tuan puan rezeki tuan puan semakin melimpah ruah.


{ 11 comments.. read them below or add one }

Muhamad anuar Marsib Muhamad anuar Marsib 24 November, 2015
Terima kasoh tuan kerana sudi menyertai contest yang saya anjurkan.... Ada yang tertinggal dalam entri penyertaan ini iaitu banner contest dan senarai penaja... Itu sahaja.. yang lain ok dah...
Pi Yan Pi Yan 24 November, 2015
Sempoi je artikel Cikgu. Senang untuk dibaca. Banner contest dan senarai penaja x de ke ?
Blog saya  pengalaman bersama onexox
cikgu naman cikgu naman 05 December, 2015
aah hari tu just rangka je ..hehe

ni pun nak edit edit lagi
Rossa Calla Rossa Calla 08 December, 2015
Semoga anda berjaya dalam contest ini
kamilsalleh 2 kamilsalleh 2 27 December, 2015
Salam Cikgu Naman bagaimana keadaan kesihatan anda sekarang ini? Harap-harap sihat saja dan bagaimana bisnes ONEXOX? Moga terus maju dan berjaya.
TopSeoFriendly TopSeoFriendly 27 December, 2015
Semoga berjaya dengan contest yang disertai. Insha Allah boleh menang.
cikgu naman cikgu naman 07 January, 2016
saya dah update..tetapi kenapa dalam senarai peserta masih bergaris?
cikgu naman cikgu naman 07 January, 2016
alhamdulillah semakin maju..nak join ke? :d
kamilsalleh 2 kamilsalleh 2 07 January, 2016
Selamat tahun baru 2016, moga tahun ini lebih baik daripada tahun lepas.

Nampaknya semakin maju bisnes telco ONEXOX Cikgu Naman. Moga terus maju dan berjaya lagi kaya.

Jom kunjungi entri saya:
Pengalaman Bersama ONEXOX
musadun musadun 06 February, 2016
apa yang best xox ni, validity yang panjang, dan juga call dalam beberapa saatnya tak mahal